Download general terms and conditions

Retourneren

Wij raden bij het kopen van een fiets altijd aan om eerst een proefrit te maken op het gewenste model voordat u tot de aankoop over gaat. Het oog wil natuurlijk ook wat maar uiteindelijk gaat het er bij een belangrijk product als een fiets het meeste om gebruiksgemak en comfort.

Het kan voorkomen dat u de bestelde fiets toch retour wilt sturen. Wellicht omdat de fiets toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. De fiets kan bijvoorbeeld zwaarder zijn dan u verwachtte of een veel sportievere zit hebben dan u wilde. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Wel stellen we het op prijs als u ons daar van tevoren over op de hoogte stelt.

U heeft na annulering 14 dagen om uw product retour te sturen.

U heeft bij een koop op afstand (online aankoop) het recht om de aankoop te herroepen. Dat wil zeggen dat u binnen de bedenktijd van 14 dagen nadat u uw nieuwe fiets geleverd heeft gekregen, zonder opgaaf van reden, de bestelling mag annuleren of terugsturen. U heeft dan nog eens 14 dagen om het product terug te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten van terugzenden of terughalen (in de meeste gevallen zal dit rond de 30 euro bedragen) zijn voor uw eigen rekening. U kunt de fiets natuurlijk ook terugbrengen naar de winkel. Vanzelfsprekend komt u niet fietsend naar ons toe!

Tijdens de 14 dagen bedenktijd mag het product opengemaakt worden en gepast worden, om te beoordelen of u het product wilt houden. Het product mag NIET gebruikt worden tijdens de bedenkperiode! Omdat het in dit geval een fiets betreft hanteren we de onderstaande richtlijnen:

Voorwaarden voor retourneren:

  • De fiets is schoon.
  • De fiets is onbeschadigd.
  • De fiets is compleet (al het meegeleverde is aanwezig).
  • Alleen bij elektrische fiets: er is maximaal 5 km gereden met de fiets.
  • Alleen bij elektrische fiets: accu en oplader zijn aanwezig en indien redelijkerwijs mogelijk originele verpakking.

Voldoet de fiets niet aan bovenstaande voorwaarden? Dan kan er waardevermindering in rekening worden gebracht.
U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de fiets, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de fiets vast te stellen.
De fiets mag gepast worden, zadel en stuur mogen worden ingesteld en aangepast aan uw persoonlijke wensen.
De fiets mag uitgeprobeerd worden maar alleen met droog weer en op een droog en schoon wegdek.

Wanneer u de fiets NIET wil houden kunt u deze alleen retourneren als deze in nieuwstaat verkeert. Dat wil zeggen: schoon, onbeschadigd en met alle geleverd accessoires en papieren. Voldoet de fiets niet aan deze voorwaarden, dan kan er waardevermindering worden berekend. Wanneer blijkt dat de fiets over nat wegdek/vuile ondergrond gereden heeft, kan er ook waardevermindering worden berekend. Die waardevermindering zal evenredig zijn met de arbeidstijd en materialen die wij kwijt zijn aan het schoonmaken en in originele staat terugbrengen van de fiets. Als er beschadigingen op zitten kunnen wij de fiets natuurlijk niet meer als nieuw verkopen.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal u de fiets met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijze mogelijk- in de originele staat en verpakking op eigen kosten bij ons moeten (laten) bezorgen. Voordat u de fiets retourneert vragen wij u om altijd eerst contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar info@fietsenonderhoud.nl of telefonisch: 020-6622380.
Behandel de fiets met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangen van uw retour terugstorten, mits de fiets in goede orde door ons ontvangen is.

Product Ruilen?

Wilt u uw fiets ruilen? Dat kan eventueel in overleg. U kunt hierover contact met ons opnemen. U draagt zelf de kosten voor terugzending van het product. Voor de fiets die u terug stuurt gelden natuurlijk dezelfde regels als bij een gewone retourzending (zie voorwaarden hierboven).

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven tijdens het bestellen?
Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We zullen dan de bestelling nog voor u wijzigen.